18 Mart 2014 Salı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI; GÜNEŞ

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI; GÜNEŞ

yenilenebilir enerji kaynağı güneş

Güneş ışınlarının maksimum verim almayı sağlayan vakumlu tüplü güneş enerji sistemleri, eski tip güneş enerji sistemlerini sektörün dışına itmiştir .Tekniksan ısı olarak, teknolojiyi yakından takip ederek her geçen gün araştırma geliştirme yaparak, hata olasılığını minimize ederek sorunsuz çalışma sistemi elde etmektedir. Eski tip güneş enerji sistemlerinde çok büyük bir ısı kaybı vermekte idi,  ama şimdi vakumlu tüplü güneş enerji sayesinde ısı kaybınız çok az olacaktır. Kaybınız  %3 civarındadır.

Vakumlu tüplü güneş enerji sistemlerinin yapısı

Vakumlu tüplü güneş enerjisi, iç içe geçmiş iki cam tüpün, bir birine birleştirilerek kaynatılması sonucu oluşmuştur. Bu sayede uzun dönem boyunca ısı kaybının yaşanmaması için iki tüp arasındaki vakumu muhafaza etmek için baryum denilen maddeden yararlanılır. Ayrıca bu tüpler çok güçlü ve sağlam bir yapıdadır. Her hangi bir dolu yağması durumunda camların sert olması sebebiyle hiçbir zaman zarar görmemektedir.

Neden vakum tüp?

Vakum tüp silindirik şekli dolayısıyla, güneş enerjisini dik açık ile almaktadır. Bu sayede güneşten her yönüyle faydalanılmakta olup, ısı enerjisine çevrilir. Böylece su sıcaklığı yaz aylarında Doksan beş derece, yaz aylarında ise 55 dereceye kadar sıcaklığını korumuş olmaktadır. Vakum tüplü güneş enerjisi hiçbir metalle birleşmediğinden dolayı sular ısınır, ve sağlıklıdır.

Son olarak tekniksanısı hayatımızın vazgeçilmez parçası olup, hem sağlığımıza hem de yeşil dünyanın korunmasında büyük katkı sağlamakta olup hizmet süresi boyunca çevre bilincine sahip şirketimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Tekniksan ısı  http://tekniksanisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder