29 Mart 2014 Cumartesi

VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR?


VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR?

vakum tüplü güneş enerjileri nedir

Vakum tüplü güneş enerjileri bilindiği gibi, güneş ışınlarını ısı enerjisine dönüştürerek sıcak su elde edilmektedir. Diğer klasik güneş enerjilerinde güneş ışınlarını ısı enerjisine dönüştürmek için aliminyum, bakır, metal parçalardan faydalanılır, bundan dolayı suların ısınması zordur ve o güneş enerjisinden su kullanılması zararlıdır.

 Vakum tüp nedir?

Güneşten gelen ışık enerjisini, ısı enerjisine çeviren ve bu enerjiyi yüksek oranda alan, iç içe geçmiş iki cam tüpün birleşmesiyle oluşan tüplerdir. Vakum tüpün içinde ısıyı kaybetmeme etkisiyle kışın dahi en ufak bir güneş görmesi dahilinde, sular ısınır ve bu ısıyı asla kaybetmezler. Ayrıca kışın kar yağması ve dolu gibi her türlü tehlikelerden sağlam olarak üretilmiştir.
Vakum tüplü kullanım sistemlerinde suyun herhangi bir metala temas etmemesi sonucu, kansolojen etkisi yoktur ve hijyeniktir. Vakum tüplerin üstün yeteneklerini şu şekilde sıralayabiliriz. Poliüretan sayesinde, diğer kolektörlerden farkı, geceleri ısı kaybını en az seviyeye indirir. Ve elde edilen ısıyı da termostat gibi her daim aynı seviyede tutar.

Vakum tüp güneş enerjilerinin su tankları nasıldır?

Klasik güneş enerjilerinden farkı olarak en önemlisi de galvaniz yani demir üzeri çinko kaplamadır. Su tankının paslanması, çürümesi ve suyu kirletmesine sebep olmakta ve paslanma ve çürümeye dayanıklı en uygun madde, krom nikellerdir, Bu yüzden vakum tüplü güneş enerjilerinde her daim, paslanmaz çeliklerden yapılmaktadır.

Son olarak tekniksanısı hayatımızın vazgeçilmez parçası olup, hem sağlığımıza hem de yeşil dünyanın korunmasında büyük katkı sağlamakta olup hizmet süresi boyunca çevre bilincine sahip şirketimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Tekniksan ısı  http://tekniksanisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder