24 Mart 2014 Pazartesi

GÜNEŞ ENERJİSİNİN FAYDALARI


GÜNEŞ ENERJİSİNİN FAYDALARI

güneş enerjisinin faydaları

Güneş enerjisi güneşten gelen ışınların yenilenebilen enerji kaynakları arasında en önemli olarak nitelendirilebilir. Güneş; dünyanın ve gezegenlere enerji veren en büyük enerji kaynağıdır Güneş enerjisi diğer enerji türlerinden ayıran özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz. Bunların en önemlisi tükenmeyen bir enerji kaynağına sahiptir, temizdir, çok sayıda ülkeler faydalanabilir, karmaşık teknolojiye ihtiyaç duyulmamaktadır, Son olarak ta güneş enerjisinden gaz, duman radyasyon gibi zararlı atıkları yoktur.

Güneş enerjisinden faydalanma şekilleri nelerdir?

Güneş enerjisinden faydalanabilmek için bazıları şunlardır. Bunlar sıcak su temini, kurutma, meskenlerin ısıtılması, evlerin ısıtılması, tarımda faydalanılması, güneş pompaları, yüzme havuzların ısıtılması, elektrik elde edilmesi, soğutma sistemlerinde, tuz üretiminde, deniz suyundan saf su elde edilmesinde, ve sera ısıtılmasında kullanılmaktadır.

Sıcak su temin edilmesi

Güneş ışınlarının, cam tüplere dik açı ile gelmesiyle, cam tüpler suları ısıtacaktır, cam tüpler sayesinde güneşten çok faydalanılmaktadır.
Vakum tüp silindirik şekli dolayısıyla, güneş enerjisini dik açık ile almaktadır. Bu sayede güneşten her yönüyle faydalanılmakta olup, ısı enerjisine çevrilir. Böylece su sıcaklığı yaz aylarında Doksan beş derece, yaz aylarında ise 55 dereceye kadar sıcaklığını korumuş olmaktadır. Vakum tüplü güneş enerjisi hiçbir metalle birleşmediğinden dolayı sular ısınır, ve sağlıklıdır.

Son olarak tekniksanısı hayatımızın vazgeçilmez parçası olup, hem sağlığımıza hem de yeşil dünyanın korunmasında büyük katkı sağlamakta olup hizmet süresi boyunca çevre bilincine sahip şirketimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Tekniksan ısı  http://tekniksanisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder