19 Mart 2014 Çarşamba

VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİSİNİN GELİŞİMİ

VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ ENERJİSİNİN GELİŞİMİ

vakum tüplü güneş enerjisinin gelişimi 

Günümüzde tüm uygarlığın ve toplumun her alanında, enerji ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Enerji uygarlığın temel taşı olup, toplumun gelişmişlik düzeyini göstermektedir.
Enerji ihtiyacı her geçen arttığından dolayı, günümüzdeki kaynaklarda yetersiz kalmaktadır. Bundan dolayı hem güneş enerjisini hem de rüzgar enerjileri günümüzün en modern enerji çeşidi olarak adlandırılır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının başlıca nedeni nufusun artması ve gelişen teknoloji olarak niteleyebiliriz.

Vakumlu tüplü güneş enerji sistemlerinin yapılışı

Vakumlu tüplü güneş enerjisi, iç içe geçmiş iki cam tüpün, bir birine birleştirilerek kaynatılması sonucu oluşmuştur. Bu sayede uzun dönem boyunca ısı kaybının yaşanmaması için iki tüp arasındaki vakumu muhafaza etmek için baryum denilen maddeden yararlanılır. Ayrıca bu tüpler çok güçlü ve sağlam bir yapıdadır. Her hangi bir dolu yağması durumunda camların sert olması sebebiyle hiçbir zaman zarar görmemektedir.

Güneş enerjisinde ısı enerjisine dönüşümü

Günümüzde Güneş enerjisinden hem ısı, hem de elektrik enerjisi üretilmektedir. Özellikle ısı enerjisinden, suları ısıtma da kullanılır, Vakumlu tüplü güneş enerjileri cam tüplerden oluştuğundan dolayı güneş ışınlarını çekerek ısı enerjisine çevirir, Vakumlu tüpün dış yüzeyinde, güneş ışınları çeken sellektif  bir kaplamadan yapılmaktadır. İki camlar arasındaki boşluklar ise sellektif yüzeydeki biriken güneş enerjisini, kaybını önlemek için ısı enerjisinin kaybını en az seviyede tutmaktadır
 Tekniksan ısı olarak her geçen gün teknolojiyi yakından takip ederek, siz değerli müşterilerimize hizmet etmek etmekten onur duymaktadır. http://tekniksanisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder