26 Mart 2014 Çarşamba

vakumlu güneş enerjisi sistemi


vakumlu güneş enerjisi sistemi

vakumlu tüplü güneş enerjisi sistemleri

Vakum tüplü güneş enerjileri, depodan oluşan sirkülasyon ile çalışmaktadır, Bir adet vakum tüplü kolektörler yüksek verim sağlamakta olup, paslanmaz çelikten imal edilmektedir, yapılan enerji verimli ve uzun ömürlüdür. Son teknoloji izolasyon kaplama ile sularınız uzun süre muhafaza etmektedir. Bu sistemde kullanılan tüpler, iki adet iç içe geçmiş tüplerden oluşur, bu iki cam tüpler, bir biri arasında havadan arındırılmış vaziyettedir. Böylece her zaman ısı kaybını en aza indirilmeye çalışılmıştır. Böylece güneşten gelen ısı enerjisini bıraktıktan sonra suları ısıtmaktadır. Böylece ısı kaybını ciddi şekilde engellemektedir. Bu ısı kaybı %3 tekamül etmektedir.

Vakum tüplü güneş enerjileri diğer güneş enerjilerden ayıran özellik nelerdir?

Eski model güneş enerjileri kullanılan malzemeden dolayı, zamanla paslanma, kireçlenme ve tıkanma problemleri olmaktadır. Ayrıca bu enerji ile su içmek tehlikelidir. Özellikle sıcak su tankının inceliğinden dolayı, soğuk havalarda sıcak su uzun süre muhafaza edilememektedir. Eski model güneş enerjileri kazanları cam yönünü kullanılmaktadır. Bunların ısıyı tutma özelliği çok azdır, Ayrıca eski model güneş enerjileri sadece gün ortasında güneş ışınları tutmaktadır.
Vakum tüplü güneş enerjilerinde ise güneş ışınları tüm gün güneş ışınları dik açı ile almakta ve özel kaplama sayesinde her zaman sularını sıcak tutmaktadır.

Son olarak tekniksanısı hayatımızın vazgeçilmez parçası olup, hem sağlığımıza hem de yeşil dünyanın korunmasında büyük katkı sağlamakta olup hizmet süresi boyunca çevre bilincine sahip şirketimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Tekniksan ısı  http://tekniksanisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder